obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Algemeen, maar niet gemeen.
 Onderwerp afdrukken
Het begin van Freedom
Gieter
Hier duurde het iets langer.
Oorzaak was, dat ik bij de eerste Cambrium groep was.
Een foute instelling bij het patchen.
xs4all en freedom doen er alles aan, om het zo vloeiend te laten verlopen.
 
ICTijn

wil schreef:

Vrijdag 17 juli ga ik over naar Freedom. Nu weet ik natuurlijk geen tijdstip. Moet ik wachten tot ik merk dat xs4all het niet meer doet of nieuwe modem aansluiten en gaan proberen of ik aansluiting heb?

Hoewel het technisch gezien bij glasvezel anders is dan bij xDSL komt het op hetzelfde neer; zoals Jemmie en MH ook hebben ervaren zal je huidige FritzBox vrijwel zeker direct weer verbinding maken met de DSLAM omdat dezelfde DSL-gegevens gebruikt worden (Mode: PPPoA, Encapsulation : VC-MUX, VPI: 8, VCI: 48). Enkel je externe IP-adres wijzigt. De downtime wordt bepaald door de werkwijze en snelheid van de monteur die in de HVD/KVD (Telfooncentrale/straatkast) de kruisdraad omzet van jouw huisaansluiting naar de Freedom-poort op de DSLAM.
 
Roger
Volgens de event log van mijn 7590 is het PPPoE. Idem volgens de backup data (.export).

Edit: misschien maakt het soort aansluiting (MDF/centrale of SDF/straatkast) hier nog wat uit. Ik zit op een straatkast.

ICTijn schreef:

De downtime wordt bepaald door de werkwijze en snelheid van de monteur die in de HVD/KVD (Telfooncentrale/straatkast) de kruisdraad omzet van jouw huisaansluiting naar de Freedom-poort op de DSLAM.

Dat gaat gewoon met een druk op de beheerknop.
Gewijzigd door Roger op 14 juli 2020, 12:08
FRITZ!Box 7590 (7.57) + FRITZ!WLAN 1750E (7.30)
 
wil
Ik heb freedom modem al even aan de computer aangesloten. Ik kan vrijdag dan ook al de firmware updaten. Er staat 7.14 op de Fritzbox 7583 en 7.15 is de laatste firmware.
 
kdrkdr

wil schreef:

Ik heb freedom modem al even aan de computer aangesloten. Ik kan vrijdag dan ook al de firmware updaten. Er staat 7.14 op de Fritzbox 7583 en 7.15 is de laatste firmware.

Als je nu een andere provider hebt dan kan je het modem ook gebruiken. Ik zat bij Telfort. In de avond voor de overgang gewijzigd in Freedom en 's ochtends had ik de nieuwe verbinding.
 
wil
Ik heb nieuwe modem aangesloten en tot mijn verbazing verbinding via freedom. Terwijl de overstap pas vrijdag is. Ik wilde vast nieuwe modem met de xs4all instellingen gebruiken en vrijdag overschakelen naar freedom., volgens de tip van kdrkdr. Maar het blijkt nu al te werken. Ik ben benieuwd of Canal Digitaal ook werkt. Eerst modem configureren zodat telefoon weer werkt
 
MH
Dat zegt niets. Freedom is gewoon de profielnaam in je modem, daar kan best de oude xs4all-verbinding nog achter zitten. Als het goed is heb je tijdens je aanvraag bij Freedom een email ontvangen met wat je nieuwe ip-adres gaat worden. Als je nu even surft naar https://www.whatismyip.com/ dan kun je daar je ip-adres zien. Is dat hetzelfde adres als in de email staat? Zo ja dan ben je over naar Freedom zo nee, dan niet.
 
kdrkdr

MH schreef:

Dat zegt niets. Freedom is gewoon de profielnaam in je modem, daar kan best de oude xs4all-verbinding nog achter zitten. Als het goed is heb je tijdens je aanvraag bij Freedom een email ontvangen met wat je nieuwe ip-adres gaat worden. Als je nu even surft naar https://www.watismijnip.nl/ dan kun je daar je ip-adres zien. Is dat hetzelfde adres als in de email staat? Zo ja dan ben je over naar Freedom zo nee, dan niet.


Precies. XS4All heeft hetzelfde profiel dus als Freedom dan werkt de Fritzbox out of the box. Je kan ook een snelheidstest doen op https://www.speedtest.net. Die laat ook zien wat je provider is.
 
MH
Even terzijde: vreemd genoeg toont https://www.watismijnip.nl/ geen IPv4 meer. Ik heb de link daarom vervangen door de Engelse variant die hem nog wel laat zien (https://www.whatismyip.com/)
 
Gieter
Ik zit op de cambrium glasvezel via de Genexis NTU
Profiel 'Freedom Founding' werkt bij mij niet goed.
Sommige websites, zoals freedom.nl kan ik daarmee niet bereiken.
Google werkt wel.

Profiel staat al een tijdje op KPN.
Hiermee ondervind ik deze problemen niet.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Het begin van Freedom', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Storing freedom Storing : 3 02 sep 2022
is Freedom aan het uitbreiden?? Grappig : 1 14 jul 2022
Freedom met geforce now? Algemeen : 2 08 dec 2020
Nog even geen telefonie bij Freedom Eigen telefoon netwerk : 78 05 nov 2020
Warom kan Freedom het wel? Algemeen : 4 29 okt 2020
Advertentie