obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Alle modems geleverd door Freedom, waaronder de FRITZ!Box 7170.
 Onderwerp afdrukken
FRITZ!Box 7581 problemen
Roger

tubejack schreef:

De lijn zelf is nu precies 2 dagen stabiel

Dat klinkt bemoedigend.

Quote

kan die driver niet zo gemaakt worden, dat de up-load voorrang krijgt?

Nee: VDSL is full duplex. De DSL service provider kan wel (profiel)keuzes maken m.b.t. de verdeling van het beschikbare spectrum over upstream en downstream. Ook zal bij een gelijktijdige grote download een deel van je uploadbandbreedte worden gebruikt voor acknowledge packets.

Als je upload sterk varieert terwijl er weinig of geen downloadverkeer is, zal er normaliter ergens sprake zijn van congestie of van packet loss. Of de nieuwe driver is nog niet helemaal in orde, natuurlijk. In dat geval is XS4ALL wellicht geïnteresseerd in je ervaringen.
FRITZ!Box 7590 (7.57) + FRITZ!WLAN 1750E (7.30)
 
tubejack

Roger schreef:

tubejack post=10663

De lijn zelf is nu precies 2 dagen stabiel

Dat klinkt bemoedigend.

Als je upload sterk varieert terwijl er weinig of geen downloadverkeer is, zal er normaliter ergens sprake zijn van congestie of van packet loss. Of de nieuwe driver is nog niet helemaal in orde, natuurlijk. In dat geval is XS4ALL wellicht geïnteresseerd in je ervaringen.


Het piekt 1 ..2 seconden en blijft daarna constant. Ikzelf vind dat een heel prettige eigenschap. Van mij mogen die pieken nog wel wat langer duren. Net een filmpje van gemaakt. Een van de eerdere DSL drivers had deze eigenschap ook. Ik meen met te herinneren, dat er toen geen sync problemen waren. Weet alleen niet meer welke versie FritzOs dat was....
 
Roger

tubejack schreef:

Het piekt 1 ..2 seconden en blijft daarna constant.

Ah! Dat klinkt als traffic shaping met een committed burst (Bc). Jij zit rechtstreeks op de wijkcentrale (MDF) en dan wordt zover ik weet ook upstream traffic shaping gedaan. Als dit inderdaad het geval is, zou je dit alleen mogen zien als je totale upstream sync duidelijk sneller is dan de gecontracteerde upstreamsnelheid (abonnement).

Quote

Ikzelf vind dat een heel prettige eigenschap. Van mij mogen die pieken nog wel wat langer duren.

Dat zal niet gaan gebeuren Sad

Quote

Een van de eerdere DSL drivers had deze eigenschap ook. Ik meen met te herinneren, dat er toen geen sync problemen waren. Weet alleen niet meer welke versie FritzOs dat was....

Met de DSL-driver van de FB heeft het niets te maken. Die ziet alleen een pijp met een bandbreedte ter grootte van je DSL syncrate (current throughput) en heeft geen weet van traffic shaping die upstream wordt gedaan.
FRITZ!Box 7590 (7.57) + FRITZ!WLAN 1750E (7.30)
 
tubejack
Vanwege sync problemen was ik hiervoor terug naar Fritzos 7.01 via de recovery file en die piekte niet, in ieder geval niet, zoals deze manier.

Ik zal informeren of de upload afgeknepen wordt in de centrale, dat zou kunnen betekenen dat ik mijn abonnement kan veranderen. Want juist upload heb ik nodig. Downloaden boeit niet.

FF een update. In de 7369 kun je de maximale waardes zien, waarin de DSLAM staat ingesteld. Uit mijn hoofd is het DSL profiel 50Mbit/sec down en 10 up per lijn. Waarom zouden ze dat dan nog een keer extra gaan shapen? In actieve wijkkasten doen ze dat toch ook niet.

Prutser? weet jij het?
Gewijzigd door tubejack op 26 november 2019, 14:02
 
tubejack
Update: Uitgebreid met de helpdesk gecommuniceerd, in de upload wordt niets geknepen.
En 2, weer sync problemen op beide lijnen.... De 7581 is niet gereboot.
 
Jassy
Hoe bevalt de nieuwe firmware? Ik ben op dit moment zeer te spreken over 7.12 icm een 7581 en pairbonding. Ik haal uitstekende snelheden en de stabiliteit is top. Ik heb eigenlijk nooit re-syncs of dergelijke onverwachte reboots. Ik krijg wel de indruk dat mijn snelheid omhoog gaat omdat steeds meer mensen overstappen naar glasvezel en de overspraak op de lijnen minder wordt (geen vectoring, via een kabelverdeler op de centrale).

Edit: Ik heb de beta geinstalleerd en ik tik nu met pairbonding bijna 110Mbit aan.. Upload is nog steeds rond de 21Mbit. Ziet er dus op het eerste gezicht erg goed uit!
Jassy voegde bij, bestand:

Registreer en/of log in voor toegang tot deze bijlage.

Gewijzigd door Jassy op 26 november 2019, 15:28
 
tubejack
Dat is een mooi plaatje Jassy. Mogelijk een bewijs dat er in de upload niets geknepen wordt.

De nieuwe firmware geeft hier nog steeds sync problemen, maar onze VDSL lijnen zijn ruim 3x zo lang al die van jou. Ik wacht het gewoon rustig af. Bye-happy
 
Jassy
Mijn upload is altijd al straks 20Mbit geweest... hier wordt die niet afgeknepen. Ben er zeer over te spreken, vind de 20Mbit upload sinds G.INP absoluut een verbetering. Ik kan via glas welliswaar 500Mbit krijgen, maar dan moet ik weg bij XS4ALL en zit ik met brakke TV ontvangers.. Dat is het mij niet waard.
 
grimson
Al 20 dagen 7TB lopen sponzen ..
Tot de FB7583 eventueel weer een firmware update krijgt (-> weer een kans) blijf ik bij dit trouwe F-boxje.
grimson voegde bij, bestand:

Registreer en/of log in voor toegang tot deze bijlage.
 
tubejack
Het gaat al ruim 5 dagen goed. Wat ik veranderd heb is de lijn met de minste demping als 1e aangesloten. De DSLAM heeft e.e.a. nu zo ingeregeld dat het verschil tussen de beide lijnen continu minder is dan 100Kbit/sec. Kan toeval zijn, maar ik heb het idee, dat als het verschil tussen de 2 lijnen te groot is. Of de DSLAM opnieuw sync of de Fritzbox.

Afwachten maar Bye-happy
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'FRITZ!Box 7581 problemen', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Weer DNS-problemen? (29 aug.) Storing : 5 29 aug 2022
Fritz!OS 7 Fritzbox : 529 07 aug 2021
Glasvezel rechtsreeks op FRITZ!Box 5530 Fritzbox : 9 16 jul 2021
Fritz telefoon codes Fritzbox : 2 29 apr 2021
Introductie: FRITZ!Box 5530 Fritzbox : 4 25 jan 2021
Advertentie