obey-robots.txt
Welkom op Freedom Gebruikers Groep

Hebt u hulp nodig post dan uw vraag, klacht of opmerking! Daarvoor moet u zich wel vrijblijvend registreren. Na inloggen kunt u hier klikken voor uw eerste post. Crew en leden van de Freedom Gebruikers Groep helpen u graag.Freedom gaat in maart 2020 de eerste abonnees van internet voorzien. U kunt nu al hier terecht met vragen over Freedom. Had u een account op de XS4ALL gebruikers groep voor 31 december 2019, dan kunt u met dezelfde gegevens hier inloggen op de Freedom gebruikers groep. Probeer eventueel de wachtwoord vergeten optie via het inlogscherm, maar een nieuw account aanmaken mag natuurlijk ook.

Omdat Freedom met Fritzbox modems van AVM gaat werken heb ik veel informatie van het andere forum bewaard. Treft u iets aan dat niet meer klopt, geef me dat dan door. Dan haal ik het weg. Zo maken we samen een nieuwe kennis en hulp forum aan over Freedom Internet.
Laatste 10 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.
  Onderwerp /      Laatste bericht

Het begin van Freedom

« Ga naar bericht

Ik heb je tip ter harte genomen en Freedom gemaild met de vraag of ze webruimte voor hun abonnees beschikbaar gaan stellen. Deze wens was reeds bekend bij Freedom en staat inderdaad op de wensenl...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 4354
: 172
MH
05 aug 2020, 11:28

Sinds overstap op Freedom: recaptschas op bol.com

« Ga naar bericht

Klopt, jouw IP is verdacht omdat het recentelijk van eigenaar veranderd is.

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 61
: 3
Gieter
02 aug 2020, 17:26

Televisie van Canal Digitaal

« Ga naar bericht

En NPO extra loopt altijd 5 minuten achter.

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 1927
: 65
wil
02 aug 2020, 11:08

Fritz telefoon codes

« Ga naar bericht

Ik heb wat speciale codes die handig kunnen zijn samengevat. Sommige zijn bekend en andere wat minder. Er is een veel langere lijst, maar daar wil ik niet iedereen mee vermoeien. Weet je een han...

  Fritzbox « Meer onderwerpen
: 43
: 1
Gieter
26 jul 2020, 18:02

Fritzbox 7583

« Ga naar bericht

Na een update moet je soms ook je cache leeg gooien. Omdat de schermen niet juist zijn. Dat zijn soms van die Fritz dingetjes.

  Fritzbox « Meer onderwerpen
: 28299
: 273
Gieter
22 jul 2020, 14:43

Nog even geen telefonie bij Freedom

« Ga naar bericht

Als je al internet en TV van Freedom hebt kun je geen telefonie bestellen volgens de helpdesk. Je kan alleen gelijktijdig internet, TV en telefonie bestellen bij Freedom op dit moment.

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 1073
: 57
wil
21 jul 2020, 20:27

FRITZ!WLAN 3000 WiFi repeater

« Ga naar bericht

Na een paar dagen werkt de 3000 bij mij nog steeds perfect. Combinatie FB 7583 met firmware 7.15 en de 3000 met beta 7.19. De 3000 werkt zowel met de 2.4 als de 5 Ghz probleemloos.

  WiFi « Meer onderwerpen
: 1859
: 20
wil
21 jul 2020, 08:36

Routed subnet als aanvullende internet dienst

« Ga naar bericht

Een IPv4 subnet is voor zakelijk gebruik voor de diverse diensten die ik daar op kan/moet beheren tezamen met wat R&D werkzaamheden. IPv6 is leuk (en noodzakelijk) maar dekt de lading aangaande...

  Freedom Glasvezel diensten « Meer onderwerpen
: 51
: 3
JvanStijn
13 jul 2020, 19:54

Soverin verstuurt mail niet

« Ga naar bericht

Ik meen te zien dat forums.debian.net de TLS ook uit heeft. Dus er zal wel meer mail niet aankomen.

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 124
: 10
Gieter
03 jul 2020, 20:53

Fritz!OS 7

« Ga naar bericht

Interessant. Bij 7.0x en 7.1x vond AVM het niet nodig om eerst een bèta uit te brengen (de eerste versie voor de 5490 was meteen een release image). Edit: Maar gezien het sterk toegenomen marktaan...

  Fritzbox « Meer onderwerpen
: 88154
: 454
Roger
30 jun 2020, 19:10
Verwijs naar deze site
Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Freedom Gebruikers Groep
BBcode: 
Freedom Gebruikers Groep
HTML: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn
Cebit 2018
Voor de liefhebbers, hier een video van de Cebit 2018

https://news.avm.de/go/15786163-2550212-94798807
Nieuws van Freedom.nl

FRITZ!Box modems van AVM relatief goed beveiligd

« Zie bron
Jul 30 2020

In deze tijd van thuiswerken is een goede en veilige internetverbinding meer dan ooit noodzakelijk. Hoewel de meesten van ons trouw updates installeren voor desktops en laptops, is het van belang ook software updates te installeren op je modem/router. Deze staat immers 24/7 aan en is van cruciaal belang voor de veiligheid van je internetverbinding.  

Het Fraunhofer-Instutut für Kommunikation, Informationsverarbeitung un Ergonomie (FKIE) onderzocht 127 thuisrouters. Het onderzoek maakt duidelijk dat het merendeel van de leveranciers onvoldoende aandacht besteedt aan de beveiliging van hun producten. Geen enkele modem-leverancier komt perfect uit de test: alle geteste routers hebben beveiligingsproblemen. Bij 46 van de 127 onderzochte routers bleek dat de laatste software update van de fabrikant meer dan een jaar oud was. 

"Samengevat laat ons onderzoek zien dat alle routers kwetsbaarheden vertonen en geen enkele leverancier het op alle securityvlakken perfect doet. Er moet veel meer worden gedaan om thuisrouters net zo veilig te maken als desktops computers en servers", zeggen de onderzoekers. 

FRITZ!Box modems van Freedom

Hoe zit dat met de FRITZ!Box modems van Freedom? Wij leveren de FRITZ!Box modems van AVM bij onze internetverbindingen. AVM is een Duitse leverancier, die veiligheid serieus neemt. De onderzoekers vinden dat fabrikant AVM het op gebied van beveiliging beter presteert dan de andere leveranciers, maar ook in de modems van AVM zijn kwetsbaarheden aangetroffen. 

Het FKIE legt de verantwoordelijkheid voor beveiliging bij de fabrikanten; zij moeten veel vaker software updates beschikbaar maken. Natuurlijk is het aan de gebruikers om die updates daadwerkelijk te installeren.

Freedom zal haar klanten via de Freedom Nieuwsbrief attenderen op nieuwe software updates van AVM. We zullen toegankelijke helpdeskpagina's maken, zodat ook klanten met minder technische kennis de noodzakelijke software updates kunnen installeren.

Lees hier het gehele onderzoek

Controleer hier of AVM jouw type FRITZ!Box nog ondersteunt met nieuwe beveiligings-updates. 30 juli 2020: Uitzending Gemist op Canvas

« Zie bron
Jul 30 2020

Sinds afgelopen maandag (27 juli) worden de programma's van Canvas niet meer vrijgegeven voor Uitzending Gemist. Canal Digitaal is met haar leveranciers bezig dit op te lossen en ze verwachten dat dit vanaf 1 augustus hersteld te hebben.

De Uitzending Gemist programma's tussen 27 juli en 31 juli kunnen niet meer hersteld worden.

Excuses voor het ongemak.29 juli 2020: Online afspraak monteur inplannen

« Zie bron
Jul 29 2020

Tijdelijk is het niet mogelijk om online een monteur in te plannen.

De storing is bekend en aangemeld.Telefonische bereikbaarheid suboptimaal

« Zie bron
Jul 22 2020

Na het uitsturen van Nieuwsbrief 12 krijgen we lekker veel vragen over internet, tv en bellen. Met ons kleine team kunnen we alle vragen het snelst beantwoorden per mail. We vragen jullie eerst te kijken op de helpdeskpagina's en pas daarna een mail te sturen naar helpdesk@freedomnet.nl. Daardoor zijn we tijdelijk telefonisch minder goed bereikbaar. We willen iedereen goed antwoord geven en breiden ons team uit. Dank voor jullie begrip en geduld.  Nieuwsbrief 12

« Zie bron
Jul 21 2020

  1. Introductie Freedom Bellen
  2. Voordelig FRITZ!Box modem kopen via Freedom
  3. Aanpassing algemene voorwaarden

1. Introductie Freedom Bellen

Freedom Internet introduceert de dienst Freedom Bellen; een telefoonverbinding op basis van Voice over IP (VoIP). Je kunt gesprekken doorschakelen en voicemail naar e-mail sturen. 

Eigen nummer behouden
Freedom biedt de mogelijkheid voor nummerportering van regionale en 085-telefoonnummers, waarbij je jouw eigen telefoonnummer kunt behouden. Het is ook mogelijk een nieuw telefoonnummer aan te vragen. Nu eerst alleen regionale nummers en binnenkort ook nieuwe 085-nummers. Je kunt op dit moment maximaal 1 nummer aanvragen of meenemen. In de toekomst willen we meerdere telefoonnummers per abonnement mogelijk maken. 

Kosten

  • Freedom Bellen kost € 5,- per maand;
  • 1 jaar vooruitbetalen = 1 maand korting (niet op gesprekskosten);
  • Gesprekken lokaal, nationaal en naar 06-nummers kosten 9 ct/per minuut;
  • Freedom kent geen starttarief en rekent gesprekken per seconde af. Deze worden achteraf gefactureerd; 
  • Voor internationale gesprekken gelden andere tarieven;
  • Freedom klanten bellen gratis met andere Freedom klanten.

Nummervermelding
Freedom biedt kwalitatief internet met focus op privacy. Wij melden je niet aan voor papieren gidsen, online gidsen of nummerinformatie diensten. Als je je nummer behoudt, blijven de reeds geregistreerde vermeldingen onveranderd. Wil je het voor jezelf aanpassen, dan kun je dat zelf doen op mijnnummervermelding.nl.

Alles-in-1 pakket: internet, tv en bellen
Freedom biedt vanaf nu een alles-in-1 pakket: internet, tv en bellen voor consumenten en kleine ondernemers. Eerst helpen we onze Founding Members online en snel daarna zetten we onze poorten open voor iedereen die wil overstappen naar internet van Freedom. Dat moment zullen wij in onze nieuwsbrief aankondigen.

Founding Members kunnen nu klant worden bij Freedom en alles-in-1 internet bestellen, inclusief installatie door een deskundige monteur.

2. Voordelig FRITZ!Box modem kopen via Freedom

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil dat consumenten in de toekomst zelf mogen bepalen welk modem zij gebruiken voor hun internetaansluiting. Daarvoor heeft de ACM een Conceptbeleidsregel uitgebracht. Freedom juicht dit initiatief van ACM toe. 

In Nederland dicteren de meeste telecomproviders welke hardware hun klanten moeten gebruiken voor hun internetverbinding. Bij Freedom zijn er geen technische beperkingen om commerciële redenen; alle klanten zijn vrij in hun eigen modemkeuze. Als je je eigen modem gebruikt, krijg je bij Freedom € 2,- korting per maand. 

Voor klanten die gewoon een goed modem willen, levert Freedom standaard alle internetverbindingen inclusief huurmodem. Afhankelijk van de bestelde verbinding is dat de FRITZ!Box 5490, 7583 of 7590 van leverancier AVM. 

Wil je een ander type FRITZ!Box dan Freedom standaard bij jouw verbinding levert? Dan kun je vanaf nu een ander type modem kopen bij je internetbestelling. De marktprijs van een nieuwe FRITZ!Box is circa € 195,-. Bij Freedom betaal je € 150,-. Daarna krijg je maandelijks € 2,- korting op je internetabonnement. 

Freedom klanten die reeds eerder een internetverbinding hebben besteld kunnen (nu) geen nieuw modem kopen bij Freedom. Lees meer informatie over onze modems en de Wifi signaal versterkers die we adviseren.

3. Aanpassing algemene voorwaarden

We hebben een kleine wijziging doorgevoerd in onze algemene voorwaarden. Omdat Freedom waarde hecht aan transparante communicatie, publiceren wij de wijzigingen op onze webpagina algemene voorwaarden historie.

Met hartelijke groet,
Team Freedom Internet