obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Algemeen, maar niet gemeen.
 Onderwerp afdrukken
Het begin van Freedom
Gieter
Bron:freedom.nl 31-12-2019

Een fantastisch kantoor en hele leuke medewerkers
Dankzij het opgehaalde geld van de crowdfundactie konden we meteen van start. We hebben kantoorruimte gehuurd in Amstelveen, waar we in een ontzettend leuk pand met een huiselijke sfeer en dito uitstraling zitten. Het voelt goed en het is erg gezellig. Dat is natuurlijk vooral ook te danken aan de mensen die er rondlopen. Dat worden er steeds meer, want... de eerste medewerkers van Freedom Internet zijn inmiddels in dienst! De meesten van hen zijn afkomstig van XS4ALL. Iedereen is tot op het bot gemotiveerd om er iets moois van te gaan maken.

Plannen voor de komende tijd
Nog steeds komen er dagelijks veel aanmeldingen binnen voor het founding membership op www.freedom.nl. Daar zijn we heel blij mee, en we vinden het ook heel bijzonder. Want we hebben sinds de livegang op 11 november helemaal niets meer gecommuniceerd richting de media. Toch blijven de aanmeldingen maar binnen komen. Het sterkt ons in de overtuiging dat we op de goede weg zijn en dat Freedom Internet ook op lange termijn levensvatbaar is. We zijn nu hard bezig met het het op poten zetten van de organisatie. Het heeft anno 2019 natuurlijk nogal wat voeten in de aarde om een provider te worden. We sluiten partnerships (zoals met BIT en VoipGrid, bedrijven die ons helpen met serverruimte en voice-over-IP diensten), we regelen contracten voor de levering van modems (met AVM, voor de FRITZ!Boxen uiteraard!), we zijn in gesprek met een TV-aanbieder, we richten orderstraten in, we regelen de administratie van zowel het kantoor als de klanten, we zetten een professionele helpdesk op, we maken een compleet nieuwewebsite [10% korting op eerste aankoop tot 01-12-20 met code: FIVERRAUTUMN10]" rel="nofollow" target="_blank"> website waarop internetdiensten kunnen worden besteld, we nemen zoals gezegd personeel aan, we zien stichting Appeltaart verder vorm krijgen (de aandeelhouder van de BV en bewaker van het Corporate Charter), we vragen de Raad van Advies om hun eerste adviezen, we regelen alle logistiek voor het verzenden van de modems en het plannen van monteurs. Kortom een hele lange lijst to-do's!

Het is onze hoop dat we zoals eerder aangekondigd nog in het eerste kwartaal van 2020 de eerste internetaansluitingen kunnen leveren. Waarschijnlijk zal dit in maart zijn. Tot die tijd communiceren we nog niet zoveel naar buiten toe, we willen eerst alles echt goed opbouwen. In de tussentijd kun je als founding member natuurlijk gebruik maken van je @freedom.nl-mailadres, of van e-mail op je eigen domeinnaam. En mocht je willen helpen; maak dan ook je buurman of schoonmoeder alvast lid van Freedom.
 
Gieter
Brief van 8-1-2020:

Gelukkig nieuwjaar

Wat hebben we veel meegemaakt in de afgelopen maanden! In een zinderende crowdfunding werd in slechts drie dagen 2,5 miljoen euro bijeengebracht. Daarna is Freedom in sneltreinvaart gestart. Sinds 11 november hebben jij en duizenden andere sympathisanten een e-mailabonnement aangevraagd, waardoor jullie Founding Member zijn geworden. Je hebt ons het vertrouwen gegeven dat Nederland echt klaar is voor een nieuwe internetprovider én de financiële basis daarvoor gelegd. Hartelijk dank!


2020 wordt een spannend jaar. We gaan samen met jou Freedom Internet opbouwen. Dat vergt veel voorbereidende - en veelal onzichtbare - werkzaamheden aan onze kant en wat geduld aan jouw kant. Over onze diensten, tarieven en planning informeren wij je voortaan uitsluitend via onze website en nieuwsbrief. Alleen op die manier kunnen we met de kleine groep medewerkers alle aandacht richten op het bouwen van het netwerk en op het aansluiten van onze klanten. We weten dat jullie allen vele specifieke wensen hebben, waaronder pairbonding, NTU en forums. Als we daarover iets bekend maken, lees je dat in de nieuwsbrief van Freedom.


Medewerkers

Freedom Internet staat voor een vrij, open en toegankelijk internet voor iedereen, waarbij veiligheid, privacy en kwaliteit onze kernwaarden zijn. Freedom Internet heeft nu 14 medewerkers in dienst. Overtuigd van de noodzaak dat Nederland een nieuwe internetprovider nodig heeft, zetten wij onze kennis en ervaring in om de droom van Freedom te laten slagen. Alle medewerkers onderschrijven de corporate charter van Freedom. Zij stellen zich aan u voor op https://freedom.nl/over-ons . Op dit moment zijn er geen vacatures.


Abonnementen en verbindingen

Freedom is een kleine provider met grote ambities. Vanaf eind maart 2020 zal Freedom internettoegang bieden, uiteraard met een FRITZ!Box router/modem. Freedom gaat leveren via DSL en glasvezel, optioneel met televisie en/of telefonie. We willen 9+ kwaliteit leveren, in dienst én in ondersteuning. Daarom introduceren we onze diensten één-voor-één. Pas als een nieuwe dienst gereed is voor verkoop informeren we je via de website en nieuwsbrief over prijs en beschikbaarheid.


Tarieven

Freedom gaat een redelijke prijs vragen. We bieden kwalitatief hoogwaardige, eerlijke diensten waarbij we géén inkomsten willen uit verkoop van klantendata. Omwille van snelheid moeten we deels als virtuele provider starten, maar dat gaan we zéker niet blijven! Freedom moet voldoende winst maken om te investeren in toekomstige diensten en eigen hardware. Dan kunnen we de komende 25 jaar een stabiele, veilige internetverbinding leveren. Winst is ook nodig om bij te dragen aan de verwezenlijking van de maatschappelijke idealen die Freedom belangrijk vindt.


Helpdesk

Onze helpdesk is open van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur. De helpdeskmedewerkers zijn ervaren en gemotiveerd. Zij worden gedreven door nieuwsgierigheid en technische expertise. Zij schrijven supportpagina’s, helpen je online en beantwoorden vragen. Omdat de helpdesk begint met een lege website, zal het even duren voordat alle benodigde supportpagina’s online beschikbaar zijn.


Contract for the web

Vorig jaar riep de uitvinder van het World Wide Web, Sir Tim Berners-Lee, overheden, bedrijven en burgers van over de hele wereld op om actie te ondernemen om het internet als een positieve kracht te beschermen. Hiertoe werd het ‘Contract fort he Web’ opgesteld, dat ook door Freedom is ondertekend. Lees meer via https://freedom.nl/nieuws/freedom-ondertekent-contract-for-the-web


Team Freedom Internet
 
Gieter
Bron: freedom.nl

Glasvezelaanbieder E-Fiber houdt 20 en 21 januari een informatieavond over glasvezel in Amstelveen. In een presentatie wordt uitgelegd wat de aanleg van glasvezel precies inhoudt en welke voordelen dit heeft. Na de presentatie is er ruimte om vragen te stellen. Als er een glasvezelkabel in Amstelveen komt te liggen, kunnen de bewoners kiezen uit verschillende aanbieders, waaronder Freedom Internet. Freedom internet is aanwezig op beide avonden.

20 januari 2020, Amstelveen College (vanaf 19.30 uur), Sportlaan 27, Amstelveen
21 januari 2020, Anna Kerk (vanaf 19.30 uur), Amsterdamseweg 22, Amstelveen

Het bedrijf E-Fiber wil bij genoeg animo een glasvezelnetwerk in Amstelveen aanleggen. Als 30 procent van de Amstelveense huishoudens voor 1 april 2020 een abonnement afsluit bij een van de acht aanbieders die actief willen worden in onze woonplaats, zal het bedrijf het netwerk kosteloos aanleggen. Daarbij worden ook de buitengebieden niet uitgesloten. Via de glasvezel kunnen diensten als internet, telefonie en televisie worden geleverd.
 
Gieter
https://www.netkwesties.nl/1409/strijd-om-xs4all-en-klanten-vooral-gevoerd.htm
 
Gieter
­ ­
­
Uit de Nieuwsbrief 11-02-2020 ­
­ ­
­


Voortgang aansluiten eerste verbindingen

Freedom Internet gaat vanaf 30 maart 2020 live! Vanaf dat moment gaan we internetverbindingen leveren over glasvezel en DSL voor de particuliere en kleinzakelijke markt.

Er wordt op dit moment op alle vlakken nog hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. De stappen die we nog moeten zetten:

We maken momenteel afspraken met diverse leveranciers over internettoegang (glasvezel en DSL), met modemleveranciers en monteurs;
We beslissen welke diensten we exact gaan leveren en tegen welke tarieven;
We maken een nieuwe website met uitgebreide supportpagina’s;
We bouwen ons netwerk volgens onze standaarden op het gebied van security en privacy;
We doen nog duizend-en-een dingen die noodzakelijk zijn om Nederlands nieuwste internetprovider te lanceren.

Ondertussen verwelkomen we dagelijks nieuwe Founding Members. Zij mogen als eerste hun internetverbinding bestellen. Daarbij maken we geen onderscheid of je Founding Member bent geworden op 11-11-2019 of op 29-03-2020. Pas als alle Founding Members kans gehad hebben hun bestelde verbinding succesvol te activeren, zetten we de website open voor nieuwe klanten. Founding Member worden kan nog tot 29 maart 2020 via de website.


Freedom
heeft een klein team en er zijn op dit moment ruim 10.000 Founding Members. Daar zijn we heel erg blij mee, maar het zal een hele uitdaging zijn om deze groep te gaan aansluiten. Dat zal in het begin langzaam gaan omdat we álle klanten goed willen helpen, zonder concessies te doen aan kwaliteit en service. Zodra we meer ervaring opdoen, kan het tempo omhoog en kunnen we steeds sneller en steeds meer Founding Members online helpen. Het is een enorme klus die zich nog niet eerder heeft voorgedaan. Het zal vermoedelijk tot eind 2020 duren voordat alle Founding Members aangesloten zijn op glas of DSL.

Houd er dus rekening mee dat het allemaal minder snel gaat dan je verwacht. We gaan vaker nieuwsbrieven uitsturen, zodat we jullie geïnformeerd houden over voortgang. Zaken die nog niet in de nieuwsbrief staan, zijn vragen waar we zelf ook nog geen antwoord op kunnen geven. “Meer informatie volgt in de volgende nieuwsbrieven. We vragen jullie begrip en geduld” zal ons standaardantwoord zijn. Het stellen van vragen over abonnementen of beschikbaarheid op jouw locatie, als de orderstraat tijdelijk dicht is, zal het tempo van uitlevering vertragen.


29 maart launch party in Paradiso

Op zondag 29 maart is de Freedom launch party in Paradiso. We vieren onze oprichting samen met de crowdfunders die genereus geld hebben geïnvesteerd en met de vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet om Freedom in de lucht te krijgen. Voor ons een belangrijk moment, na een periode van hard werken en plannen maken is er tijd voor feest. Er zijn inmiddels 1500 kaarten besteld, waarmee de avond sowieso uitverkocht zal zijn. 1000 kaarten zijn toegewezen aan de eerste 500 deelnemers aan de crowdfund actie die minimaal 1000 euro hebben geïnvesteerd. De overige 500 kaarten worden verloot. Tijdens de avond maken we een videoregistratie, die we online zetten.


Freedom Founding Member abonnement – nog tot 29 maart beschikbaar

Wil jij ook als eerste een verbinding via Freedom aanvragen? Of ken je iemand die dat wil, maar nog geen Founding Member is? Ga dan snel naar de website en bestel nu een Founding Member abonnement. Dat kan nog tot 29 maart via de website. Dit abonnement kost slechts 50 euro per jaar (4 euro per maand). Als je het Founding Member abonnement omzet naar een abonnement met internetverbinding, verrekenen we de resterende kosten van het Founding Member abonnement met je nieuwe abonnement. Dan betaal je niet dubbel.


Freedom Member abonnement – vanaf 30 maart beschikbaar

Vanaf 30 maart 2020 bieden we het Freedom Member abonnement voor 60 euro per jaar (5 euro per maand). Het bevat dezelfde functionaliteiten als het Founding Member abonnement. Freedom e-mail voldoet aan onze eisen voor Safety First: we verzenden uitsluitend over beveiligde verbindingen. Mail je naar een onbeveiligde mailserver dan moet je als gebruiker een extra stap doen. In Freedom e-mail strippen we het IP-adres en andere informatie uit de headers als je e-mail verstuurt, zodat deze onnodige informatie niet uitlekt.

Het Freedom Member abonnement wordt in de toekomst steeds uitgebreid. Zo overwegen we standaard VPN, een wachtwoordmanager en POP-mail. Ook willen we het -na 30 maart- mogelijk maken meer @freedom.nl e-mailadressen te koppelen aan het e-mailabonnement. Via MIJNfreedom maken we stapsgewijs nieuwe diensten beschikbaar. Met het Freedom Member abonnement draag jij bij aan ondersteuning van maatschappelijke initiatieven, gerelateerd aan online privacy en security. De toekomstige uitbreidingen zijn uiteraard ook beschikbaar voor alle Founding Members.


Glas en DSL-internetverbindingen

Freedom levert vanaf 30 maart diverse glasvezel en DSL-internetverbindingen over verschillende netwerken. Vanaf 50 euro per maand is er een glasvezelverbinding van 1 Gigabit. DSL is beschikbaar vanaf 47,50 euro per maand. Prijzen zijn afhankelijk van locatie, gekozen snelheid en het netwerk waarover Freedom jouw verbinding gaat leveren. Alle glasvezelverbindingen worden aangesloten door een monteur. Voor de DSL-abonnementen kun je kiezen voor een monteur of een doe-het-zelf-pakket.

Je kunt per maand of per jaar betalen. Kies je voor een jaarabonnement, dan krijg je 1 maand gratis en help je ons. Want met jouw vooruitbetaalde abonnement kunnen wij veel sneller meer klanten aansluiten. Daardoor bereikt Freedom nog sneller economisch bestaansrecht. Als eenmaal gevestigde speler op de ISP-markt, kunnen we nog beter opkomen voor jouw belangen, betere deals sluiten met toeleveranciers en jouw abonnement verrijken met kwaliteitsdiensten die jouw privacy en security ondersteunen.


Televisie en telefonie via Freedom

Het is de bedoeling om vanaf 30 maart ook televisie aan te bieden, maar het kan zijn dat we een beetje extra tijd nodig hebben om die dienst te kunnen leveren. We willen zeker zijn van de beste dienstverlening volgens ónze standaarden. We overleggen hierover nog met aanbieders. Als we niet direct tv-pakketten kunnen bieden, kun je al wel je internetverbinding bestellen. Nadat je internetlijn is geleverd, kun je via MIJNfreedom een tv-pakket toevoegen aan je abonnement. Tarieven variëren van 15 tot 25 euro per maand, afhankelijk welk zenderpakket je kiest. Meer informatie volgt in de volgende nieuwsbrieven.

In het 2e kwartaal verwacht Freedom ook telefonie te kunnen bieden aan particulieren. In het 3e of 4e kwartaal volgt dan bellen voor de kleinzakelijke markt. Meer informatie over tarieven en uitgebreide beschrijving van de dienst volgt in de volgende nieuwsbrieven.


Pairbonding

We krijgen heel veel vragen over pairbonding, waarmee je de snelheid van een DSL-verbinding kunt vergroten. Bij Freedom zijn we transparant in onze tarieven. Pairbonding kunnen we straks tegen een meerprijs van 12,50 euro per maand leveren. Een nieuwe aanvraag van pairbonding vergt veel begeleiding van onze (nog) kleine helpdesk. Maar we willen eerst zo veel mogelijk Founding Members aansluiten. Daarom zetten we vanaf 30 maart alleen bestaande DSL-verbindingen met bestaande pairbonding over naar Freedom. Aanvragen voor nieuwe pairbonding aansluitingen (dus een hardware wijziging van de situatie op dat adres) zullen -helaas- moeten wachten tot de Founding Members zijn aangesloten.


E-mailadressen na overstap van de ene naar de andere provider

Vanaf komende zomer gaan Nederlandse internet-, telefonie- en tv-aanbieders nádat een klant is overgestapt aan consumenten nog een half jaar lang toegang tot hun oude e-mailadres(sen) bieden. Deze afspraak binnen de sector is onderdeel van een breder pakket aan maatregelen van staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) om overstappen naar een andere provider voor consumenten en mkb’ers eenvoudiger en aantrekkelijker te maken. Natuurlijk zal ook Freedom zich aan deze afspraak houden als klanten willen overstappen naar een andere provider. Bij Freedom kun je gratis een domeinnaam registreren/koppelen. Zo kun je jouw e-mail voor altijd op je eigen domeinnaam ontvangen en hoef je nooit meer je e-mailadres te veranderen. Meer informatie lees je via de rijksoverheid website.


Expositie Hackerspace Hack42

Hack42 is een niet-gesubsidieerde stichting, opgericht in april 2010. Zij faciliteert raakvlakken tussen creativiteit, techniek en kunst. Dit doet ze in de vorm van een hackerspace: een gezamenlijke werkplaats. Tot en met 15 februari 2020 is er in Arnhem een expositie om het gedachtegoed van de verdwenen hacker Arjen Kamphuis levend te houden. Het gedachtegoed van Arjen is vervat in het boek 'Infosecurity (Gran knows why)'. Het boek is te koop en binnenkort ook gratis te downloaden in PDF en ePUB via https://www.granknowswhy.com


Zodra we meer nieuws kunnen melden, doen we dat via onze Freedom Nieuwsbrief. We vragen jullie om geduld en begrip, terwijl we de nieuwste internetprovider van Nederland bouwen.

Met hartelijke groet,
Team Freedom Internet ­
­
 
meppele

Gieter wrote:

https://www.trouw.nl/economie/xs4all-opvolger-freedom-internet-wil-groeien-naar-100-000-klanten~bc909e9b/


https://www.trouw.nl/economie/xs4all-...~bc909e9b/
 
Gieter
@meppele
Ik hab die van je gekopieerd uit de xs4all groep.
Ik probeer alle nieuwtjes over Freedom hier te verzamelen.
Je bent de eerste die hier reageert. Smile
 
meppele

Gieter wrote:

@meppele
Ik hab die van je gekopieerd uit de xs4all groep.
Ik probeer alle nieuwtjes over Freedom hier te verzamelen.
Je bent de eerste die hier reageert. Smile

Ha Gieter, ik heb de link even klikbaar gemaakt, dat is het enige tot nu toe.
-eggie-
 
Gieter
Op 25 februari vierden we een mijlpaal! Via onze zelfgebouwde orderstraat hebben we de eerste internetverbinding aangevraagd voor Freedom Internet. In de komende maand zal Freedom meerdere testlijnen aanvragen bij diverse netwerkaanbieders. Vanaf 30 maart kunnen de eerste Freedom Founding Members een internetverbinding bestellen
bron: https://freedom.nl/nieuws/de-eerste-i...angevraagd
 
bart125
gefeliciteerd.

mochten jullie volgend jaar als het glazvezel van E-fiber in de zeevang open gaat voor andere profiders als trined daar ook verschijnen is de kans groot dat ik me ook aansluit.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Het begin van Freedom', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Warom kan Freedom het wel? Algemeen : 3 25 aug 2020
Nog even geen telefonie bij Freedom Algemeen : 59 13 aug 2020
Sinds overstap op Freedom: recaptschas op bol.com Algemeen : 3 02 aug 2020
Blog XS4ALL over XS4ALL, KPN en Freedom Internet: alternatieve antwoorden Algemeen : 2 20 nov 2019