obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Algemeen, maar niet gemeen.
 Onderwerp afdrukken
Blog XS4ALL over XS4ALL, KPN en Freedom Internet: alternatieve antwoorden
adjxs
Op 14 november j.l. is er een blog verschenen op blog.xs4all.nl met antwoorden op vragen over XS4ALL, KPN en Freedom Internet: https://blog.xs4all.nl/xs4all-kpn-en-...e-zit-het/. De daarin verstrekte informatie is mijns inziens onjuist en onvolledig. Daarvan wilde ik melding maken in een reactie, maar tot mijn verbazing bleek de reactie-knop buiten werking te zijn gesteld. Ik kon het niet laten om bij deze vragen de antwoorden op te schrijven, zoals ik die zelf zou geven. Ik geef ze hieronder weer:

[Edit: Naar aanleiding van een opmerking op Twitter over deze antwoorden: Onderstaande antwoorden zijn geschreven vanuit mijn perspectief als betrokken buitenstaander (preciezer: klant van XS4ALL, Freedom Internet én KPN). Ik verwacht niet van XS4ALL/KPN dat zij hun FAQ zo hadden geschreven. Maar toch: betere informatie, een andere toon, en behoud van de reactiemogelijkheid had ik gewaardeerd.]

Is Freedom Internet een officiële opvolger, doorstart of afsplitsing van XS4ALL?
Freedom Internet is een initiatief van het actiecomité XS4ALL moet blijven. XS4ALL moet blijven is opgericht door onder andere oud-medewerkers van XS4ALL, en beijvert zich voor het behoud van XS4ALL als zelfstandige provider. Voor het geval dat KPN haar voornemen om XS4ALL op te heffen daadwerkelijk zou gaan uitvoeren, heeft XS4ALL moet blijven de provider Freedom Internet opgericht. Daarmee wil ze een alternatief kunnen bieden dat dezelfde waarden als XS4ALL – kwaliteit, veiligheid, privacy, vrijheid en menselijkheid – behartigt en verwerkelijkt.

U heeft geld gedoneerd aan Freedom Internet, wat gaat daarmee gebeuren?
Dit is onjuist. Er is geen sprake van donaties voor of aan Freedom Internet. Wel is er een crowdfundingcampagne geweest, waarbij geïnteresseerden door middel van een lening konden investeren in de op te richten provider Freedom Internet. Deze crowdfunding heeft binnen 3 dagen en vijf uur het maximale bedrag van 2,5 miljoen euro bijeengebracht, en is daarmee afgesloten. Het is inmiddels wel mogelijk om voor 50 euro founding member en abonnee te worden van Freedom Internet. Daarvoor krijgt u alvast een ‘meekijkvrij’ @freedom.nl e-mailadres en desgewenst een eigen ‘verhuisbare’ domeinnaam met 2 mailboxen, en wordt u met voorrang aangesloten zodra Freedom Internet daadwerkelijk internetverbindingen gaat leveren. Doneren is wel mogelijk aan XS4ALL moet blijven, ten behoeve van hun eigen activiteiten. Zie https://xs4allmoetblijven.nl/doneer/.
Het geld dat gemoeid is met voornoemde leningen, abonnementen en donaties komt niet ter beschikking van XS4ALL.

Freedom Internet zet hoog in op de kernwaarden van XS4ALL zoals kwaliteit, veiligheid en privacy. Kunnen ze dat waarmaken?
XS4ALL staat ruim 25 jaar voor kwaliteit, veiligheid en privacy. Deze kernwaarden verwerkelijkt XS4ALL niet alleen in zijn dienstverlening aan abonnees, maar ook in zijn maatschappelijk activisme. Beiden zijn bij XS4ALL onlosmakelijk met elkaar verbonden. KPN heeft in zijn communicatie de afgelopen maanden herhaaldelijk aangegeven dat er in de dienstverlening aan abonnees ‘niets verandert’. Maar KPN heeft zich tot nu toe nog niet uitgelaten over de kwestie of, en zo ja, hoe KPN het maatschappelijk activisme van XS4ALL in zijn organisatie wil borgen en vormgeven.
Hoe Freedom Internet deze zelfde kernwaarden in de toekomst zal waarmaken, zal blijken. Maar in elk geval zijn vanaf het begin de kernwaarden – in hun technische, dienstverlenende en maatschappelijke uitwerking – geborgd in de structuur van de organisatie. De verplichting de kernwaarden na te streven is statutair vastgelegd bij zowel Freedom Internet B.V. als bij haar enig aandeelhouder, Stichting Appeltaart. Stichting Appeltaart heeft tot taak er op toe te zien dat de waarden en idealen uit het Corporate Charter worden nageleefd. Verder is de domeinnaam freedom.nl in bruikleen gegeven door Bits of Freedom. Bits of Freedom is een onafhankelijke stichting die opkomt voor digitale burgerrechten. Bits of Freedom is contractueel bevoegd het bruikleen van de domeinnaam in te trekken als naar haar inzicht Freedom Internet B.V. zijn kernwaarden niet in voldoende mate nastreeft.

Kunt u zomaar van XS4ALL overstappen naar Freedom Internet?
Nu nog niet. Freedom Internet is voornemens vroeg in het eerste kwartaal van 2020 te beginnen met het aanbieden van internetverbindingen via DSL en glasvezel, en zal dan ook meteen de diensten interactieve televisie en bellen kunnen leveren.

Kunt u uw XS4ALL-abonnement overzetten naar Freedom Internet?
Als u in de toekomst overstapt naar Freedom Internet is dat een opzegging bij XS4ALL. Het is niet anders dan wanneer u van XS4ALL zou overstappen naar een andere provider. U gaat namelijk een contract aan met een andere partij. De dienstverlening van XS4ALL stopt vanaf dat moment. Wel biedt XS4ALL de mogelijkheid om bij het opzeggen van uw internetverbinding Pack te behouden, voor €15,25 per maand. U kunt daarmee uw e-mailadressen blijven gebruiken, maar ook andere diensten zoals bijvoorbeeld ondersteuning door de helpdesk, het veiligheidspakket en uw schijfruimte en website. Een abonnement op Pack kan zo een overstap vergemakkelijken. Houdt wel rekening met (mogelijk) een contractduur van een jaar. Daarna is Pack maandelijks opzegbaar.

Kunt u uw @xs4all.nl e-mailadres(sen) overzetten naar Freedom Internet?
Dat is niet mogelijk. U kunt alleen uw @xs4all.nl e-mailadres gebruiken zolang u een abonnement hebt (bijv. Pack) bij XS4ALL. Het is niet mogelijk het @xs4all.nl adres mee te verhuizen. Dit geldt voor alle e-mailadressen die tot de domeinnaam van een provider behoren (@ziggo.nl, @kpn.nl, etc.). Dit is precies de reden waarom Freedom Internet e-mailadressen aanbiedt onder een zelf gekozen domeinnaam. Deze domeinnaam is en blijft van de abonnee zelf. De e-mailadressen onder deze domeinnaam zijn dus onafhankelijk van de provider die de internetverbinding levert, en kunnen bij een verandering van provider gewoon behouden worden.

Kunt u bij XS4ALL terecht voor hulp met Freedom Internet-diensten?
De helpdesk van XS4ALL helpt u graag met al uw internetvragen. Voor vragen met betrekking tot Freedom Internet en zijn diensten en producten kunt u echter het beste contact opnemen met de helpdesk van Freedom Internet.

XS4ALL en de integratie in KPN
KPN heeft gekozen voor een 1-merkstrategie. Het gevolg is dat KPN de merken Telfort, Yes Telecom en dus ook XS4ALL wil integreren in het KPN-merk. KPN heeft daarbij als uitgangspunt dat de dienstverlening niet verandert. De ondernemingsraad van XS4ALL heeft op 18 oktober beroep ingesteld bij de rechter. Zij zijn tegen het besluit om XS4ALL te integreren in KPN. Een uitspraak wordt nog verwacht. Tijdens deze procedure zal de integratie niet gestart worden.

XS4ALL is in business
XS4ALL geeft aan dat het zo transparant mogelijk wil communiceren naar zijn abonnees, en bij nieuwe ontwikkelingen abonnees persoonlijk op de hoogte zal brengen. Verder geeft XS4ALL aan dat het gewoon in business is, en dat iedereen binnen het bedrijf zich voor de abonnees blijft inzetten, met dezelfde expertise en passie als voorheen. Nieuwe abonnees zijn van harte welkom.
Gewijzigd door adjxs op 18 november 2019, 12:51
 
adjxs
Voor de volledigheid:
Inmiddels (20 nov) is op het blog van xs4all de vraag:
U heeft geld gedoneerd aan Freedom Internet, wat gaat daarmee gebeuren?
vervangen door:
U heeft geld geleend aan/geïnvesteerd in Freedom Internet, wat gaat daarmee gebeuren?

Daarmee is de onjuistheid die ik meende te zien hersteld. Waarvoor dank aan XS4ALL.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Blog XS4ALL over XS4ALL, KPN en Freedom Internet: alternatieve antwoorden', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Het begin van Freedom Algemeen : 190 10 sep 2020
Warom kan Freedom het wel? Algemeen : 3 25 aug 2020
Internet abonnement opslagruimte Algemeen : 5 21 aug 2020
Nog even geen telefonie bij Freedom Algemeen : 59 13 aug 2020
Sinds overstap op Freedom: recaptschas op bol.com Algemeen : 3 02 aug 2020